Tasot

Tasot – toimivan keittiön tärkein elementti

Keittiön tasojen valinnassa kannattaa makuasioiden lisäksi huomioida myös tasojen käyttö. Tiskipöytätason tulee kestää kosteutta, kun taas leipomisalustalle tärkeää on kulutuksenkesto ja tiivis, hygieeninen pinta. Laadukkaimmat ja näyttävimmät työtasot valmistetaan joko massiivipuusta, kvartsista tai luonnonkivestä, jotka saat Kalustetukusta mittatilaustyönä. Nanoteknologiaa hyödyntävästä Fenix-materiaalista valmistetut Fenix-tasot ovat käytännöllisyyttä ja helppoa puhtaanapitoa rakastavan valinta. Fenix-pintaan ei jää sormenjälkiä ja se hylkii tahroja. Fenix-taso sopii helppohoitoisuutensa takia erityisen hyvin lapsiperheen keittiöön!

Keittiön työtason korkeus kannattaa valita oman pituuden mukaan

Keittiön työtason mitoitus on yksi tärkeimpiä keittiön toiminnallisuuteen vaikuttavia seikkoja. Jos kokkaat ja leivot paljon, korostuu työtason merkitys entisestään. Myös keittiön pienkoneet vievät tilaa, joka kannattaa huomioida tason syvyyden ja leveyden mitoituksessa sekä pistorasioiden sijoittelussa. Nyrkkisääntönä laskutilaa uunin lähelle on syytä varata noin 400–700 mm ja lieden molemmille puolille vähintään 400 mm. Ruoanvalmistukseen kannattaa varata tilaa 600–1200 mm ja leipomiseen hieman enemmän eli 600–1400 mm.

Pystymitoitukseen eli työtason korkeuteen vaikuttavat etenkin henkilön pituus sekä työskennelläänkö keittiössä seisten vai istuen. Yleinen keittiön työtason korkeus on 900 mm, joka jää pitkälle henkilölle liian matalaksi. Tällöin työskentelystä tulee epäergonomista, joka vaikuttaa tietenkin myös asumismukavuuteen.

Tutustu erilaisiin tasovaihtoehtoihimme ja inspiroidu!

Mikäli heräsi kysyttävää, ota reippaasti yhteyttä!

Näytetään kaikki 5 tulosta

Näytetään kaikki 5 tulosta